Artiklen indeholder reklamelinks

Lider man af gigt, leder man ofte efter det, der kan lindre smerterne og ubehagen. Gigt er en ubehagelig sygdom, der rammer mange mennesker, og behandlingen er ikke altid så let at finde, som man kunne ønske. Til gengæld er der mange ting, man selv kan gøre.

Der findes nemlig mange forskellige ting, der potentielt kan lindre nogle af generne ved en gigtlidelse.

Vi har tidligere beskrevet, hvordan glucosamin for mange har en god og lindrende effekt, som gør det mere udholdeligt at døje med gigt og især leddegigt.

Der findes dog også andre produkter og stoffer, der kan hjælpe på gigten.

En klassiker skal tilbage – fiskeolien

Et af de stoffer er omega-3, som ofte kædes sammen med fiskeolie. Der er nemlig en god mængde omega-3 i fiskeolie, og det kan have en gavnlig effekt på gigt.

Gigtlidelser er nemlig i vid udstrækning en betændelsestilstand, som findes i de ramte led. En såkaldt inflammation, som det hedder på mere lægeligt sprog.

Inflammation er noget af det, omega-3 virker imod, og fiskeolier har en dokumenteret effekt mod leddegigt. Derfor vil en behandling mod gigt og måske leddegigt især ofte blive anbefalet at blive suppleret med fiskeolietabletter, hvis den ramte ikke tager disse i forvejen.

Ellers findes der flere typer af fisk, der er rig på omega-3, som kan give kroppen noget af det omega-3, som kan hjælpe på gigt.

Hvad er omega-3?

Hvad er Omega 3?

Omega-3 er en form for fedtsyre, der er nødvendig for kroppen. Omega-3 er en af de flerumættede fedtsyrer, og det er ikke noget, vi selv kan danne inde i vores krop. Derfor skal vi have tilført omega-3 gennem kosten eller kosttilskud som fiskeolie.

Der findes en type fedtsyre i planteverden, som kroppen kan omdanne til omega-3, men det er kun en meget lille procentdel af denne type fedtsyre, der bliver til den omega-3, der findes i fiskeolie.

Danskernes spisevaner betyder, at mange ikke får nok omega-3 alene ved deres daglige kost, og derfor har mange danskere godt af at få tilført ekstra i form af fiskeolie.

Fiskeolie kan heldigvis fås i mange former, og der skal nok være en, der passer til alle – især de, der er ramt af gigt.

Vælg den rigtige fiskeolie

Er man overbevist om, at man skal supplere sin kost med fiskeolie, kan det være svært at vælge, hvilken en man skal anskaffe sig og tage.

I og for sig er fiskeolien ikke forskellig fra det ene produkt til det andet, men der er stadig måder, det ene produkt differentierer sig fra det andet. Det har ofte noget med de medfølgende stoffer at gøre, og det er her, man med fordel kan kigge sig for.

Et eksempel er producenten Pikasol, som laver kapsler, der også modvirker sure opstød, og som kan være med til at hjælpe på kolesterol-niveauet.

Man kan altså med andre ord få effekten fra to piller i en enkelt, hvis man vælger en af tabletterne, der har en effekt på flere ting på en gang.

Der kan selvfølgelig også være andre grunde til at vælge det ene produkt frem for det andet – det vigtige er blot, at man får det fiskeolie, man har brug for.