Artiklen indeholder reklamelinks

Dagligvarer, tøj og teknik bliver i dag købt på nettet som aldrig før. Mange danskere har et travlt arbejds- og familieliv, og har derfor ikke altid tid til at nå forbi en butik i åbningstiden. På nettet er det nemt og overskueligt at navigere rundt. Udvalget er stort, køen kan undgås, og man kan overstå al shopping hjemme fra sofaen – også apotekervarer.

Der er dog stadig nogle, der ikke er trygge ved at købe medicin på online apoteker, men det er faktisk lige så sikkert, som alt det andet, man shopper på nettet, så længe man tager sine forholdsregler. For gigtpatienter, der er plaget af smerter, betyder fx det online apotek, at de kan bestille deres medicin hjemmefra – og slippe for en smertefuld og besværlig tur til apoteket.

Hvad er gigt?

Gigt er den mest udbredte af kroniske sygdomme i Danmark, og dækker over 200 forskellige diagnoser og to forskellige gigttyper: slid- og leddegigt. Disse gigttyper opstår, fordi kroppens hvide blodlegemer angriber ledhinden. Dette betyder, at der gnaves af leddets udkant og hjørner og medfører, at brusk og knogle enten udtyndes eller forsvinder helt. Derudover går det ud over ledbånd, og det kan derfor ende ud i et skævt og ustabilt led.

Alle gigtpatienter lever hver dag med smerter, både når de sidder stille, men mest når de bevæger sig. Det kan være ekstremt smertefuldt at skulle stå og gå uden at have mulighed for et hvil. Smerternes intensitet er forskellig fra person til person, men kommer som regel fra leddene, der føles stive. Derudover kan man, som gigtpatient, også opleve hævede led, træthed, feber eller pludselig vægttab. Gigtpatienter kan også lide af akut smerte, hvilket vil sige, at smerten kommer meget pludseligt og med høj intensitet.

Der er dog mange, der hver dag gør en aktiv indsats for at forbedre både forebyggelse og behandling af gigtsygdomme, og forsøger at øge livskvaliteten hos gigtpatienter. Dette gøres blandt andet ved at støtte op om forskningen på området samt ved at give patienterne flere muligheder for at kunne reducere smerterne.

Online shopping er ikke farligt

indkoebsvogn med medicin viklet ind i lan kabelGigtpatienter kan få enormt meget glæde af apoteker online. Hvis man oplever intensiv smerte, kan det godt virke som en ekstrem uoverskuelig opgave at skulle hente sin medicin på et fysisk apotek. Hvis man benytter et online apotek, kan man hurtigt og nemt bestille det smertestillende medicin, man har brug for og få det leveret på sin adresse. På den måde undgår patienterne smertefuld bevægelse og en lang kø.

Når man navigerer rundt på nettet, får man hurtigt en fornemmelse af, hvorvidt en webshop fremstår troværdig. Hvis hjemmesiden både er e- og EU-mærket, er den godkendt til at sælge medicin, og sikrer dig samtidig for, at dine betalingsoplysninger er sikre. Generelt stiller webshops dig faktisk bedre i forhold til fortrydelsesret og tilbagebetaling sammenlignet med fysiske butikker.
Her er dog alligevel 4 andre gode råd, du kan benytte, før du går i gang med at købe medicin online:

  • Tal først med din læge og lad ham/hende vurdere hvilket medicin du skal købe
  • Benyt danske online apoteker da sikkerheden er i top
  • Kontroller at webshoppen oplyser alle kontaktoplysninger inklusiv CVR-nummer på siden
  • Tjek eventuelt sidens forbrugeranmeldelser

Der er ingen tvivl om, at webshops er kommet for at blive. Så længe man holder øje med, at alt under købet foregår, som det skal, er der ingen fare for køb af medicin på apoteker online.